Fordeler med å fly privatfly – Hvilke fordeler finnes med å fly privatfly?

Mange vil nok tenke at det å fly privatfly er en sjelden luksus og at det kanskje ikke er noen stor forskjell å fly privatfly enn med et kommersielt flyselskap. Men, det er mange fordeler ved å velge privatfly som flere ikke har tenkt over. Og med tanke på ulempene ved å fly med kommersielle flyselskap vil det å kunne fly privatfly virkelig være verdt det.

Privatfly versus kommersielle flyselskaper

Ved å fly med privatfly vil man unngå flere ting som kan legge en demper på reisen din. Man bestemmer helt selv på langt flere nivå enn det man kan hvis man velger å fly med et vanlig flyselskap. Du kan godt velge luksus om du ønsker det, men de virkelige fordelene er effektivitet og fleksibilitet.

Flere flyplasser, ingen flybytte og mer tid til deg

Mens vanlige flyselskap kan lande på rundt 400 flyplasser i Europa, finnes det langt flere som et privatfly kan lande på. Det er både store og mindre flyplasser som ikke egner seg for vanlige flyselskap men er perfekte for privatfly. Det betyr at du kan komme nærmere bestemmelsesstedet og det uten at du trenger å bytte fly. Mange privatfly har også lang rekkevidde, slik at mellomlanding ikke blir et problem. Ingen venting i ventehall og ny innsjekk, bare én behagelig reise som får deg dit du skal, mye raskere.

Man trenger heller ikke å velge å fly fra en travel, stor flyplass. Hvis du er nærmere en litt mindre, kan du helt fint velge å fly derfra istedenfor. Det er en veldig fint måte å unngå trafikk, mye folk og mas slik som på større flyplasser rundt om i verden. Hvis du ønsker å fly fra en større flyplass med privatfly, så reiser man ikke via de vanlige terminalene men fra en mindre del, noe som fjerner mye av ulempene ved å fly med vanlige flyselskaper og store terminaler. Man har muligheten til å kunne være rundt egen bagasje til enhver tid, som en ekstra sikkerhet for at ingenting blir glemt igjen, sendt til feil by eller ødelagt.

 

Ingen sikkerhetssjekk eller kø

Når du flyr med privatfly så slipper du å stå i kø mens du venter på sikkerhetssjekken. Du trenger ikke å gå gjennom en metalldetektor eller bli utvalgt til ekstra sikkerhetssjekk. Du trenger heller ikke å ta av deg skoene dine, klær, belte eller smykker. Er du sent ute så venter flyet på deg, så du slipper å bestille nytt fly, enda mer venting og ikke minst betale mer penger. Med tanke på hvor mye tid en kan spare og på hvor mye komfort man får for pengene, så kan man trygt si at det er verdt det.